top of page

Mazerschi Georgian

  • Instagram

Sergiu Georgian Mazerschi (n. 1979, Bacău), a absolvit Liceul de Artă George Apostu din Bacău, iar în 2003 obține diploma de grafician la finalul celor cinci ani de studii în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. În 2007 devine absolvent al cursurilor de Multimedia Design (2 ani) organizate de Academia Tehnică din Copenhaga.

Începând cu 2009 predă la Liceul de Arte Plastice „George Apostu” din Bacău, după care se transferă la Liceul de Arte Plastice „Romulus Ladea” din Cluj Napoca, în 2017, odată cu începerea studiilor doctorale în cadrul U.A.D. Cluj Napoca (în 2020 obține titlul de Doctor în Arte Plastice).

Începând cu 2014 își intensifică activitatea artistică, obține Premiul juriului la Anuala U.A.P. – filiala Bacău, participă la diferite expoziții de grup și expune, anual, lucrări în cadrul expozițiilor personale pe care le organizează.

Artist plastic, Georgian nu se rezumă la arta de șevalet, exprimându-se pe suprafețe de diferite dimensiuni, folosind diferite tehnici. Semnătura lui artistică o reprezintă „stickerul”, ca și metaforă a interacțiunii dintre oameni, metaforă pe care o folosește în murale de mari dimensiuni, în arta de șevalet, diferite obiecte pe care le decorează. Pasiunea lui pentru stickere, combinată cu dorința lui de a creea lucruri noi, originale, l-au făcut să realizeze un portofoliu sub forma unei cărți de stickere, proiect pentru care a lucrat aproximativ un an de zile: MAZERSCHI  - a sticker book made by SERGIU/GEORGIAN/MAZERSCHI.

 

Parte din portofoliul lui, descrieri ale unor proiecte, le puteți descoperi accesând  link-urile:

http://mazerschi.ro/

https://jurnalfm.ro/2020/09/05/foto-maiestrie-si-inspiratie-marca-zidart-pe-fatada-colegiului-de-arta-din-bacau/

https://www.youtube.com/watch?v=YFS2y2PI_pw&t=1s

https://www.clujlife.com/2019/07/23/interviu-cu-georgian-mazerschi-despre-cartea-de-stickere-pe-care-se-pregateste-sa-o-lanseze/

https://www.instagram.com/mazerschi_georgian/?hl=en

https://standfirm.ro/en/category/stickers/

https://www.alexandruplesea.ro/interviu-cu-mazerschi-georgian-sergiu-profesor-dr-artist-oamenicareneinspira/

http://raww-art.ro/portfolio/4207/

https://fabricadepensule.ro/events/cristina-gagiu-si-sergiu-georgian-mazerschi-praesens/

Mazerschi

bottom of page