top of page

Taijidao

Cine suntem?

Istoria Școlii Taijidao începe în anul 1996, când a fost organizat primul curs de Taijiquan de către Zhong Daolin. În prezent, Școala Taijidao este axată în principal pe predarea sistemului fondat de Shifu Yang Songquan, numit Beijing Chenjiagou Taijiquan.

De-a lungul a peste 20 de ani, Școala Taijidao a contribuit activ la promovarea Taijiquan-ului (Taichi) în România. Prin eforturi continue de adaptare a practicii străvechi la necesitățile omului modern, Școala Taijidao s-a consolidat în timp ca o sursă autentică de învățare a Taijiquan-ului (Taichi) în țară noastră.

Valorile care ne definesc sunt:

- validarea științifică a valorilor tradiționale,

- adaptarea practicilor la viața omului modern,

- axarea pe obținerea unor rezultate stabile în transformarea corpului, întărirea sănătății și combaterea efectelor stresului.

Misiunea noastră este de a promova beneficiile practicilor tradiționale chinezești pentru sănătate, facilitând accesul cât mai multor persoane la o instruire directă, de la om la om.


Ce este Taijiquan (Tai Chi Chuan)?

Taijiquan-ul este un sistem extrem de eficient de exersare a sistemului corp – minte.

La origine o artă marțială internă, Taijiquan-ul a devenit cunoscut în zilele noastre pentru multe valențe: eliminarea stresului, stimularea sistemului nervos, îmbunătățirea posturii și a echilibrului, întărirea tendoanelor, flexibilizarea articulațiilor, etc..

Având la bază teoria echilibrării contrariilor, Taijiquan-ul poate fi privit din punct de vedere practic ca o metodă de atingere a echilibrului, a armoniei. Ne referim aici la echilibrul om-natură, minte-corp, dar și la echilibrul mai subtil dintre latura emoțională și latura rațională a psihicului.De ce Taijiquan?

În 1988, Organizația Mondială a Sănătății a declarat Taijiquan-ul (Taichi) ca fiind cea mai bună metodă de îmbunătățire a sănătății.

- este inclus în programa marilor universități precum Oxford și Princeton

- lucrează într-un mod specific articulațiile, musculatura punând accentul pe relaxare

- ajută la atingerea unei stări de echilibru

- realizează un automasaj al articulațiilor și tendoanelor

- ajută la combaterea eficientă a stresului cotidian

- ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar

Activitatea noastră:

- cursuri săptămânale în sală, aer liber și online

- stagii săptămânale

- stagii intensive de weekend

- stagii de vară / iarnă

- lecții particulare

- evenimente corporate


Proiecte sociale:

- promovarea sănătății prin Taijiquan (Taichi) în aer liber (parteneriat farmaciile DONA)

- promovarea mișcării și sănătății în rândul tinerilor în cadrul proiectului ”Taijiquan pentru tineri” (parteneriat cu Universitatea Ecologică, Facultatea de Educație Fizică și Sport)

- lecții gratuite de Taijiquan (Taichi)


16 views0 comments

Comments


Thanks for submitting!

bottom of page