top of page

De la Amalia la Amivers

Într-o lume în care arta se manifestă în cele mai diverse forme și tehnici, există artiști care reușesc să atragă atenția prin originalitatea și creativitatea lor. Un astfel de exemplu remarcabil este reprezentat de Amalia, o artistă vizuală care și-a urmat pasiunea, a reușit să își contureze stilul unic și ne împărtășește emoții și inspirație prin fiecare creație a sa. Aceasta ne arată că în lumea artei nu există limite, iar creativitatea poate să prindă forme nesfârșite.De la o pasiune strălucitoare pentru artă și desen încă din copilărie, traseul său artistic a evoluat firesc. Crescută într-o familie care a iubit și a apreciat mereu frumusețea artei, cu un tată care din când în când se dedica desenului, Amalia a fost încurajată să-și urmeze visul artistic. Această încurajare a condus-o să se înscrie într-un liceu de artă, unde și-a dezvoltat abilitățile și a explorat o varietate de domenii artistice, de la animație la grafică.


Stilul artistic pe care-l adoptă artista poate fi descris ca un amalgam de nuanțe mov, girly și inspirație muzicală. Ea a reușit să aducă o notă personală și inconfundabilă în fiecare dintre creațiile sale. Timp de mulți ani, a explorat diferite moduri de a exprima arta și direcții artistice, experimentând cu animația și designul grafic pe parcursul facultății. A trebuit să se adapteze la cerințele unui grafician modern. ”Acum, acum 3 ani, în timpul pandemiei, am realizat că, într-un fel, eram deja o ilustratoare, dar încă nu-mi găsisem identitatea artistică. Amalia Vornicu a devenit Amivers, o identitate care s-a cristalizat într-un mod minunat în ultimii ani, mereu mi-a plăcut să îmbin vizualul cu muzica,” spune ea.


De la desene la aspirații muzicale

Când vine vorba de menținerea creativității și inspirației în lucrările sale, Amivers folosește câteva metode extrem de eficiente. Ea și-a creat ceea ce numește un "kit de prim ajutor" sub forma unui bord Pinterest sau a unui booklet cu operele artiștilor care o inspiră, cum ar fi ilustrațiile din Harper's Bazaar sau creațiile artistului Alphonse Mucha. "Atunci când simt că am nevoie de o scânteie creativă sau mă blochez, mă uit la lucrările acestor artiști și găsesc un impuls pentru propria mea creație", împărtășește Amivers. Este ca o sursă de energie artistică mereu la îndemână!


Interacțiunile cu alți artiști și experiențele pozitive au avut un impact semnificativ asupra perspectivelor artistei în ceea ce privește arta și procesul creativ. Întâlnirile cu artiști de succes și participarea la workshop-uri i-au oferit încredere în propriile abilități și au demonstrat că visele pot deveni realitate. Chiar și momentele mai puțin plăcute, obstacolele au servit ca o oportunitate de învățare și dezvoltare personală. Aceste experiențe au contribuit la conturarea unei perspective mai luminoase și mai pozitive asupra drumului său artistic.


De la momentul în care a început să posteze desenele sale, Amalia s-a dezvoltat ca artistă într-un mod remarcabil. Ea și-a atins scopurile treptat și a continuat să evolueze. Pe viitor, își dorește să lucreze cu artiști muzicali de renume și să aibă mai multe ilustrații editoriale în portofoliu. De asemenea, își propune să exploreze domeniul printurilor și să creeze lucrări cu mesaje și citate, cu scopul de a transmite un anumit mesaj și de a interacționa mai profund cu publicul său.


Arta ca sursă de creștere personală: Cum experiențele artistice au modelat evoluția Amaliei

Desigur, pe parcursul călătoriei sale artistice, a trecut prin momente de incertitudine, dar a învins aceste obstacole și-a dezvoltat încrederea în stilul și abilitățile sale. Prin exprimarea fără inhibiții a stilului său artistic, a descoperit propria voce și a reușit să-și perfecționeze operele de-a lungul timpului. Cu perseverență și experiență, a conturat o identitate distinctă și a câștigat încredere în propriile sale aptitudini artistice. Amalia și-a abordat cu pasiune deplină creativitatea și a pus pe hârtie exact ceea ce o fascina, construind astfel o identitate puternică și autentică.


Feedback-ul primit din partea comunității a avut un rol crucial în dezvoltarea și evoluția artistică a lui Amalia. Atunci când lucrează la proiectele personale, Amalia își păstrează libertatea deplină de exprimare, dar este întotdeauna deschisă la feedback-ul constructiv, pe care-l folosește ca pe o ocazie de îmbunătățire a abilităților sale și de dezvoltare a stilului unic.


Amalia Vornicu nu se limitează doar la ilustrații, ci își propune să inspire și să creeze conexiuni profunde prin intermediul artei sale. În lucrările sale, Amalia explorează o legătură puternică cu publicul feminin și are în plan să dezvolte și să transmită mesaje mai personale și mai concrete prin intermediul artei sale în viitor. Este un exemplu captivant de artistă care și-a urmat pasiunea, și-a definit stilul propriu și a reușit să transmită emoție și inspirație prin creațiile sale. Prin explorarea continuă și afirmarea identității sale artistice, Amivers continuă să evolueze și să inspire pe toți cei care intră în contact cu creațiile ei uluitoare.

 

De Maria Năstase

Fotografii de Amivers


Oricine este bine venit sa arunce un ochi peste arta Amaliei:97 views0 comments

Comments


Thanks for submitting!

bottom of page