top of page

Fingerboarding - Când pasiunea devine artă: HU!M HOUSE și plăcile personalizate

Updated: Jun 17, 2023

În ultimii ani, fingerboarding-ul a devenit o activitate populară în România și în alte părți ale lumii. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest sport, un fingerboard este o versiune miniaturală a unui skateboard pe care îl poți controla cu degetele. Cu ajutorul acestuia, poți realiza trick-uri tradiționale de skateboard, precum ollie, kickflip și multe altele. Similar cu skateboard-ul, fingerboard-ul este format din mai multe componente: o placă de lemn, axe, roți, grip, șuruburi și piulițe.


În România, există un număr de producători mici și independenți care creează fingerboard-uri făcute manual, un astfel de producător este HU!M HOUSE, o companie românească care produce fingerboard-uri și accesorii într-un mod sustenabil. Unul dintre aspectele unice ale companiei este că jucătorii își pot personaliza complet fingerboard-urile, cu detalii și finisaje personalizate, ceea ce le permite să-și creeze o experiență unică.


HU!M se specializează în producția de plăci de fingerboard din lemn, format din 5/7 straturi. „Ne-am adaptat la nevoile moderne și, de aceea, realizăm design-uri atât în mod tradițional, cât și digital. Avem o gamă variată de produse, incluzând plăci standard de 34mm, 32mm, însă suntem bucuroși să putem satisface orice cerință personalizată din partea clienților noștri, indiferent de dimensiune sau formă”, spun cei de la HU!M.Fingerboard un obiect de artă și o sursă de bucurie


În spatele proiectului HU!M FINGERBOARDS se află MR.HU!M, un artist vizual dedicat producerii plăcilor de fingerboard și realizării design-urilor, care a lansat acest proiect în anul 2020.


Arta a fost mereu o parte importantă din viața sa încă din copilărie, începând să deseneze de la vârsta de 12 ani, iar pasiunea pentru fingerboard a apărut în același timp. „Acest vibe a fost mereu prezent am dorit să-l exprim cât mai mult și să împărtășesc starea de bine cu ceilalți.”Acum, la 25 de ani, s-a perfecționat în fabricarea plăcilor de fingerboard și în crearea de design-uri care să fie iubite de toți. „Ne dorim să transmitem tuturor că fingerboard-ul este mai mult decât un simplu hobby, este un stil de viață practicat în diferite locuri și culturi, este o formă de artă, o sursă de bucurie și de conexiune cu oamenii din jurul nostru”, spun cei de la HU!M.


„Pornind de la ideea că un artist își dorește să se exprime și să își poată câștiga existența din creațiile sale, am realizat că putem găsi o modalitate inedită de a ne exprima artistic.” O surpriză plăcută a fost când au descoperit că se poate transforma un obiect mic și cool, cum este o placă de fingerboard, într-un adevărat ”canvas” pentru artă. Placa poate fi folosită atât pentru a face trick-uri, cât și pentru a fi admirată ca obiect de artă sau pentru a fi arătată cu mândrie prietenilor.A fost creat un spațiu comercial dedicat lui MR.HU!M, oferind astfel o platformă pentru expunere mai largă. În același timp, s-a promovat exprimarea artistică liberă, încurajându-se creativitatea și libertatea de exprimare. „Considerăm că fingerboard-ul și arta se îmbină perfect și pot fi privite ca o mișcare artistică,” aceasta este viziunea la HU!M HOUSE.


În prezent, echipa este formată din 4 membrii dedicați care împărtășesc aceeași pasiune și doresc să ofere vibe-uri pozitive comunității de fingerboard. Aceștia își propun să fie mereu la înălțimea așteptărilor clienților, continuând să inoveze și să se dezvolte constant, pentru a oferi produse și servicii de calitate superioară.


Pasiune în ediție limitată: de la graffiti la gravură și design-uri


La inceput, cand proiectul a luat nastere, plăcile de fingerboard erau decorate cu spray de graffiti apoi desenate/pictate, cu ajutorul markerelor cu vopsea acrilica. Însă acum, odată dezvoltați au mai multe tehnici la dispoziție pentru a oferi cea mai înaltă calitate clienților. Aceștia pot alege între plăci simple, plăci decorate cu spray de graffiti, plăci cu grafică aplicată direct pe lemn și plăci gravate. Dintre toate aceste opțiuni, plăcile cu grafică aplicată direct pe lemn sunt cele mai apreciate, datorită procesului lor profesional și rezultatelor remarcabile obținute.

Pentru a atinge cele mai bune rezultate, se iau în considerare câteva aspecte importante. Se asigură că arta se încadrează perfect pe placă, astfel încât fiecare detaliu să fie vizibil și să aibă un impact puternic asupra privitorului. În plus, fiecare placă este pregătită cu mare grijă înainte de aplicarea graficii sau desenului, asigurandu-se că este slefuită cu precizie și că va permite o lipire sau imprimare perfectă a culorilor și graficii. Pentru a obține cele mai bune rezultate, MR.HU!M preferă să folosească materiale de calitate superioară, precum spray-urile de graffiti KOBRA, markerele POSCA și MOLOTOW sau vopseaua lichidă de graffiti. Astfel, se garantează că fiecare lucrare va avea un aspect profesional și va fi în conformitate cu așteptările clienților.


Procesul de fabricare a plăcilor este unul ce poate fi simplu sau complex, în funcție de design-ul ales. „În trecut, am creat colecții de plăci pictate în diverse tehnici, însă acum ne concentrăm mai mult pe plăcile standard de 34mm cu grafică aplicată.” Pentru a produce o placă de fingerboard, se utilizează între 5 și 7 straturi de lemn, care sunt lipite și presate timp de 24 de ore. Apoi, se îndepărtează excesul de lemn și șlefuitul începe - „folosim atât aparate profesionale, cât și metode manuale, pentru a obține straturi de lemn perfect uniforme.”
Produsele utilizate sunt de cea mai înaltă calitate, începând de la spray-urile de graffiti până la ambalajul în care o placă HU!M pleacă din atelier și ajunge la client. În general, aceștia se bazează pe arta digitală, majoritatea design-urilor fiind realizate de MR.HU!M cu ajutorul tabletei grafice. „Recent, am început să ne concentrăm și pe procesul de gravură, iar acesta este încă în curs de dezvoltare.” În cadrul următorul proiect la care lucrează, se dorește o mai mare concentrare pe partea de ambalaj, care va include o cantitate mai mare de artă.


Cele mai sofisticate și complexe design-uri create de HU!M HOUSE sunt cele realizate prin tehnici mixte, care îmbină arta graffiti cu stilul unic de desenat one-line, doodle style, specific lui MR.HU!M. „Am încercat să creăm un vibe unic și inimitabil în cadrul acestei colecții, iar rezultatul final depășește așteptările.” Se va pune accent și pe pictarea manuală a plăcilor, care vor fi disponibile într-o ediție limitată.Inspirând și contribuind la cultură: Un parcurs într-o mișcare artistică în dezvoltare


Comunitatea de fingerboard este una cu totul aparte, caracterizata de unitate și loialitate: „Suntem profund impresionați de feedback-ul și aprecierea oamenilor față de design-urile noastre”, zilnic aceștia primesc mesaje de la oameni care spun "Wow, ce tare este ceea ce faceți!". „Iar comunitatea din România este un exemplu clar de atașament față de brandul nostru. Ne bucurăm că și clienții din alte țări, inclusiv din Statele Unite, sunt captivați de plăcile noastre”.

„Împreună cu acești oameni, dorim să creștem încât să fim percepuți ca o mișcare artistică care dorește să unească cât mai mulți entuziaști ai fingerboarding-ului. Suntem profund încântați să vedem că munca noastră inspiră mulți tineri și ne bucurăm să vedem cum se dezvoltă o comunitate în jurul nostru.”

Echipa își dorește să mențină o comunicare constantă cu clienții, având mereu în vedere satisfacerea nevoilor lor și oferirea produselor de cea mai bună calitate și originalitate. Este o mare bucurie să vadă că design-urile lor au devenit atât de populare încât unii clienți le-au aplicat pe diverse obiecte, iar alții și-au creat chiar tricouri personalizate. „Acest lucru confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun”, declară membrii echipei H!UM

„Suntem foarte entuziasmați să facem parte din cultura fingerboard-ului, care este în continuă dezvoltare. Suntem mândri să putem contribui la această mișcare artistică, care se răspândește în fiecare colț al lumii prin fiecare pasionat. Considerăm că există un potențial enorm pentru promovarea acestei mișcări și suntem încântați să facem parte din ea.”

Membri echipei au încredere deplină în talentul artistului, MR.HU!M, care are o viziune foarte interesantă asupra vieții și reușește mereu să creeze artă impresionantă. Încurajează tinerii și adulții să-și pună ideile și abilitățile în aplicare și să ofere comunității vibe-uri noi în această artă superbă a lemnului, desenului și design-ului de brand. „Este minunat să vedem cum din pasiunea noastră pentru fingerboard se nasc brand-uri noi, ceea ce ne face să fim recunoscători pentru faptul că putem inspira oamenii să-și găsească pacea, relaxarea și modalități de exprimare prin această artă.”


PS: Work hard, put your heart into and love what you DO! Keep it simple.

 

De Maria Năstase

Fotografii de HU!M HOUSE


Oricine este bine venit sa arunce un ochi peste arta celor de la H!UM:

TikTok MR.HU!M: www.tiktok.com/@mr.huim


„Pentru noi HU!M este scaparea de realitate, unde vibe-urile se pot exprima și pot prinde viața pe micile păci de lemn!”- HU!M HOUSE273 views0 comments

Kommentare


Thanks for submitting!

bottom of page