top of page

Gabriel Roșu: O Voce Unică în Peisajul Muzical ContemporanÎn lumea vibrantă a artei și creativității, există artiști care reușesc să își găsească propria voce și să strălucească în peisajul cultural contemporan. Un astfel de artist este Gabriel Roșu. Născut cu o pasiune pentru muzică și expresie artistică a reușit să trezească emoții și să inspire prin arta sa unică. Cu fiecare notă cântată și fiecare vers compus, el transformă experiența muzicală într-o călătorie fascinantă.


În continuarea acestui articol, pregătiți-vă să vă lăsați purtați într-o călătorie captivantă în universul muzical al lui Gabriel Roșu. Interviul pe care l-am realizat cu el va fi o sursă de inspirație și conexiune pentru toți cei care apreciază muzica și pasiunea pentru artă. Așadar, rămâneți conectați și bucurați-vă de acest material deosebit care vă va aduce mai aproape de artist.


 

1. Cum a început pasiunea ta pentru muzică?

De la vremea copilăriei, am început să practic această pasiune, iar doamnele educatoare de la grădiniță au observat că am un timbru vocal plăcut și mă încurajau să cânt. Îmi plăcea să pictez și să particip la concursuri organizate atât în grădiniță, cât și în școala generală. Cântam chiar și atunci când sufletul îmi era trist. Îmi lăsam imaginația să zburde în timp ce televizorul era pornit pe UTV, interpretând melodiile preferate. Încă de când eram mic, îmi luam cărți cu poezii ale lui Eminescu și improvizam versuri, adăugându-le propriul meu farmec și creând scrisori care să pară de demult.2. Ce te-a motivat să te înscrii în competiția Europavox ?

Mă așteptam să fie o mulțime de oameni, dar surprinzător, nu a fost așa. La concurs a participat și iubita mea, ea a fost într-o trupă și am concurat cu ea. Nu a fost deloc o competiție, ci mai degrabă un prilej de încurajare. Pentru mine, acest concurs a reprezentat un test pentru piesele mele, o pură încercare. Am dorit să văd dacă R&B-ul combinat cu rap are un public aici, în țară. Mi-am propus să descopăr dacă există o audiență pentru acest gen muzical în România, deoarece în străinătate există, însă sunt puțini artiști R&B, cum ar fi Alduts Sherdley. Am avut ocazia să vorbesc cu ea și mi-ar plăcea să colaborăm, mai este și Ștefan Costea, care abordează un fel de rap R&B. Este o nișă foarte puțin explorată în țara noastră, iar din observațiile mele actuale, acesta este momentul potrivit pentru a aduce ceva nou și a contribui la dezvoltarea genurilor muzicale. Motivația mea a fost să îmi testez piesele, să îmi evaluez propriul produs și să fac un exercițiu personal.


3. Ce ai simțit când ai aflat că ai câștigat finala regională Europavox și ce sentimente ai avut cand ai aflat te vei califica pentru finala europeană?


Atunci când am câștigat, am simțit atât bucurie, cât și tristețe că iubita mea nu a reușit să câștige, dar ne-am bucurat împreună pentru victoria mea și am fost la fel de entuziasmați și pentru ea. Un aspect minunat a fost faptul că iubita mea redescoperise pasiunea pentru muzică, deși trecuseră câțiva ani de când nu mai făcuse nimic în acest domeniu. Participarea mea în finala europeană în Franța a fost o experiență deosebită, mai ales că nu mai zburasem cu avionul până atunci. A fost o noutate, dar și o mare plăcere să obțin o astfel de experiență.


4. Care a fost sursa ta de inspirație pentru compunerea piesei "Lady, lady", ai planuri pentru videoclipul piesei?


Când am compus această piesă, gândurile mele erau îndreptate către iubita mea. Iubirea este o sursă de inspirație pentru mine și ador să explorez toate aceste concepte profunde. Am scris această piesă având în minte un ideal, ceva ce depășește lumea noastră, un fel de Luceafăr modern. Prima strofă și refrenul au luat naștere într-un sesion, iar apoi am adăugat restul versurilor. Am o mulțime de planuri și idei, dar pentru a le concretiza am nevoie de sprijinul cuiva care să mă încurajeze și să mă susțină în viitor.


5. Care este procesul tău de compunere și cum găsești inspirație pentru noile piese?


Pur și simplu las cuvintele să curgă, să se așeze pe hârtie, fie că este o idee sau un vers. "O masă întortochiată la colț de stradă" - și de acolo se pornește un adevărat film în mintea mea. Se combină sentimente și întâmplări din trecut, iar gândurile mele se îndreaptă și spre viitor, imaginându-mi scenarii într-un dans al imaginației. Poezia și simbolismul mă ajută în mod deosebit să exprim acele trăiri profunde și să transmit un mesaj mai adânc prin creațiile mele.


 

Interviul cu Gabriel Roșu ne-a oferit o privire despre pasiunea sa pentru muzică și despre modul în care aceasta îi alimentează creația. Cu siguranță, acesta este doar începutul pentru el, iar publicul său se poate aștepta la mai multe creații și surprize muzicale în viitor. Gabriel Roșu este un artist ce merită atenția și susținerea noastră, iar prin conexiunea pe care o creăm cu arta sa, vom experimenta magia și puterea muzicii într-un mod aparte.

 

De Maria Năstase


Pentru a asculta piesa "Lady, lady", o puteți accesa pe următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=6Tw-wRHwt-c&t=206s


277 views1 comment

1 Comment


STEGARU  SIMONA
STEGARU SIMONA
Jun 18, 2023

Felicitări🥰

Like

Thanks for submitting!

bottom of page