top of page

„Care-i faza cu astia?”

Updated: Sep 13, 2021


Mural realizat de Krips, prezent în galeria noastră. Photo credits: Nikky Anghel

Realizând că am vorbit frecvent despre cauzele în care credem și despre artiștii care ne fac mândri și cărora dorim să le sporim vizibilitatea, însă mai deloc despre oamenii care au clădit Săfițicuminți de la zero, m-am gândit că e un moment prielnic pentru introduceri. În fond, e absolut necesar și pentru noi să ne reamintim periodic cine suntem și pentru ce luptăm.


Prin urmare, a ieșit acest articol hibrid, în care le-am adresat colegilor mei o serie de întrebări ce au scopul de a-i aduce în față, chiar dacă se mulțumesc cel mai adesea să mute munții pe întuneric, departe de priviri scrutinitoare. Deschidem, așadar, seria de articole din luna august cu câteva insights din mediul comunității Săfițicuminți, mai exact cu câteva cuvinte din partea membrilor echipei noastre cu proiecte independente, Diana M. și Felix D., care s-au alăturat cauzei noastre. Le mulțumesc pe această cale tuturor colegilor pentru deschidere și pentru oportunitatea de a crea și de a învăța alături de ei. :)Diana M.:


Salut! Mă numesc Diana, am un background în producție video, dar drumurile m-au dus la ideea creării unei hore la care să se alăture tot mai mulți artiști români. Așa a apărut House of Plankton, o marcă ce înseamnă un loc de joacă pentru ilustratori din toată țara. Ne axăm pe textile imprimate digital și transformate apoi în produse de decor. Am început cu perne decorative, însă dorim să ne extindem cu produse pentru toate camerele casei, chiar și pentru exterior. Ne bucurăm de fiecare pas, mic sau mare și suntem aici să creștem împreună o platformă care să pună visuri în practică.


Felix:


Numele meu este Dina Felix, am 32 ani, iar de profesie sunt inginer. Am profesat ceva timp în industria ingineriei, până când am decis să fac ceva pe cont propriu. Așa a ieșit la iveală atelierul de piele Șnur. La început nu aveam habar de lucrul cu pielea, dar nici despre inginerie nu știam prea multe până să ajung în facultate, așadar am zis că nu poate fi greu.


Mergând des cu bicicleta, mi-am dat seama că este mult mai confortabil cu ceva piele pe ghidon și așa am început să fac accesorii pentru biciclete. Îmbrac ghidoanele și șeile cu piele, fac diferite accesorii custom pentru ele. Îmbunătățesc confortul biciclistului și nu în ultimul rând aspectul bicicletei.


În atelier mai fac și accesorii pe comandă custom, la cererea fiecărui client, cum ar fi genți, portofele, huse etc. Mai toate produsele făcute în atelier sunt 100% handmade, mai exact sunt vopsite, cusute, tăiate, asamblate de mână.


Din dorința de crea o comunitate de oameni cu minți creative, am început să colaborez cu brandul Săfițicuminți. Vreau să văd cât mai mulți oameni care își exprimă creativitatea și de asta susțin comunitatea creată în spatele brandului SFC.


Iar acum, întrebările.