top of page

„Lucrul in mediul textil ma ajuta mereu sa ma desprind de monotonie”. Lumea Georgianei Sleam

Am stat de vorbă cu Georgiana Șleam despre activitatea ei ca ilustrator - și nu numai -, despre desenele animate care o inspiră (în mod deloc surprinzător, Rebecca Black e cap de listă), și overall despre plăcerea lucrului manual. În continuare, vă invit să-i descoperiți lumea plină de culoare și, în cazul în care sunteți și voi în sesiune, să procrastinați (re)vizionând seria Steven Universe. Îmi puteți mulțumi mai târziu. :)Cum ai descoperit ilustrația și care a fost (sau este) cel mai mare challenge, pentru tine, în sectorul ăsta?


Am descoperit ilustrația destul de târziu, în primul an de facultate. Nu mă gândisem niciodată că am să merg pe partea asta artistică, deoarece credeam că nu este ceva care m-ar atrage sau s-ar potrivi cu mine. Cred că cea mai mare provocare în ilustrație este să faci o compoziție cât mai bună, care să nu arate bine doar estetic, ci să transmită și mesajul pe care dorești să-l spui.Am văzut că ai cochetat și cu textilele puțin, realizând niște covorașe simpatice (să sperăm că Ikea n-o să ajungă pe profilul tău prea curând). Ce alte medii ți-ar plăcea să explorezi? Totodată, sunt curioasă să știu ce altă meserie ți-ai fi ales, în cazul în care arta n-ar fi fost o opțiune?


De pus pe jos... sau pe perete? Up to you. Photo credits: Georgiana Șleam

Ador tot ce ține de textile! Eu lucrez foarte mult în mediul digital, iar lucrul în mediul textil mă ajută mereu să mă desprind de monotonie. E mereu exciting să vezi ce poate ieși dintr-un simplu material și un ghem de lână.


Dacă ar fi să încerc un alt mediu, aș încerca ceva în ceramică; aș avea câteva idei pentru niște obiecte ceramice, deci sper să îmi găsesc timpul necesar și pentru asta. Sincer, nu știu ce altă meserie aș fi ales în loc de artă, am crescut de mică cu acestă pasiune datorită familiei mele. Poate aș fi ales ceva legat de istorie, dacă nu aveam oportunitatea de a alege artele.
Uitându-mă la câteva dintre ilustrațiile tale, m-am întrebat if you watch cartoons și dacă există influențe din zona asta (Daron Nefcy sau Rebecca Sugar, de exemplu). Dacă nu, mi-ar plăcea să-mi spui ce desene animate ți-au marcat copilăria și de ce.


Yaass! Rebecca Sugar este unul dintre idolii mei. Ador tot ceea ce face, cum lucrează, cum se gândește la conceptul caracterelor din seriile animate la care lucrează, și multe altele. Îi urmăresc munca de foarte mult timp și o apreciez foarte mult. Serialul ei, Steven Universe, a avut o mare influență asupra stilului meu.