top of page

SFC Tour, cu Ioana Andreea Florea

Updated: Sep 20, 2022


RO: Un tur oricum, dar nu convențional.


Sigur te-ai întrebat adesea care e semnificația din spatele anumitor picturi murale - having Andreea as your captain, poți afla în sfârșit. Fii cu ochii pe pagina noastră de Facebook pentru a afla când este programat următorul tur, asigură-te că îți eliberezi weekendul în cauză și nu uita să-i dai ghidului un follow pe Instagram cu același entuziasm cu care o vei urma prin București timp de câteva ore.

You ready?


EN: A tour that's anything but conventional.

Surely you've often wondered what is the significance behind some murals – having Andreea as your captain, you can finally find out. Keep an eye on our Facebook page to find out when the next tour is scheduled, make sure you free up the weekend in question and don't forget to give your guide a follow on Instagram with the same enthusiasm with which you're gonna follow her around Bucharest for few hours.


Are you ready?


RO: Să-ncepem cu începutul: cum ai ajuns să te ocupi de acest tur și care a fost cea mai mare provocare de când ți-ai asumat acest rol?


Că să începem cu începutul, trebuie să mergem puțin mai înainte de început. Sunt o avidă admiratoare a creativității, talentului, frumosului, exprimate într-un mod alternativ, care să sfideze granițele conformismului, tradiționalului. Îmi captează atenția și îmi întrețin interesul lucrurile presărate cu puțin de „altfel”, cum îmi place să spun.

Pe parcursul timpului, având oportunitatea să vizitez varii țări, am început să descopăr această lume nouă, a artei urbane stradale, care m-a fermecat și captivat încă din primele momente. Încet-încet, am început să hoinăresc pe străzile frumosului nostru București și să descopăr aceste minunate opere de artă și pe artiștii care le semnau, să caut să învăț despre ei și să promovez această cultură emergentă, care în ultimii ani a reușit să transforme invariabil fața Bucureștiului.


Și așa a început conversația cu Dragoș, care inițial mi-a lansat invitații de participare la fainele evenimente organizate sub egida #SăFițiCuminți; pe parcursul timpului s-a conturat ideea unui astfel de tur, și ulterior am avut bucuria să primesc propunerea de-l a conduce.


La dreapta dumneavoastră, Barto. Credits: Ioana Andreea Florea

Din punct de vedere al provocărilor, pot spune că sunt și ceva emoții când sunt alături de participanții la tur și le povestesc despre opere, artiști, locații; puțin de lucru la managementul timpului și activităților premergătoare organizării turului, dar cea mai mare aș spune că este dorința de a ajunge la cât mai mulți oameni și a le transmite din bucuria cu care eu privesc această nouă lume, în continuă dezvoltare.


EN: Let’s start with the beginning: how did you end up taking care of this tour and what was the biggest challenge since you took on this role?

<